Welkom bij de

Avantgarde Cosmetics

Infosite

menu_top

Emulgatoren  | Stabilisators | Werkstoffen | Etherische oliën | Plantenolie | Plantenolie/Maceraten

Werkstoffen

Om de crème rijker en/of voedzamer te maken voegt men op de huid afgestemde werkstoffen,vitaminen en/of andere toevoegingen toe. 

De werkstoffen van Avantgarde zijn:

A-Bisabolol:

INCI:

A-bisabolol

Herkomst:

Alpha-Bisabolol is een Sesquiterpene alcohol, dat is het belangrijkste ingrediënt van maximaal 50% van de olie in de e.o. Kamille. Kamille bevat allergeen. De Vervaardigd synthetische alfa-bisabolol bevatten deze niet allergene materialen.

Gebruik:

Bisabolol is oplosbaar in olie en alcohol, oplosbaar in water en glycerine. Voor de verwerking in cosmetica is toevoegen als de emulsie is afgekoeld tot ongeveer 30 ° C.

Geschikt voor:

Gevoelige huid, droge huid, rijpe huid. Geeft een zacht en glad huidgevoel wat goed verdeeld op de huid.

Laat een klein filmlaagje op de huid achter die voor vochtverlies behoed.

In het begin lijkt de crème heel vloeibaar, maar dikt na enige uren in.

Toevoegen:

0,2 - Max 0,8%



Allantoine:

INCI:

Allantoine

Herkomst:

Afkomstig van de smeerwortelplant. Allantoine is huidspannend en geeft een gladde huid. Goed bij een ruwe huid, werkt opbouwend en regenererend, zeer goed te verdragen. Allantoïne wordt vaak gebruikt omwille van zijn huid regenererende werking en heeft hydraterende eigenschappen in cosmetica. 

Gebruik:

Gebruik: in crèmes en lotions

Geschikt voor:

Speciaal voor de gevoelige huid, droge huid, acne crèmes, in aftershave, haarlotions, gezichts lotions, zonnebrandcrème en after-sun producten, deodorants en babyverzorging 

Toevoegen:

0,1-0,5 % of een mespuntje

Opmerking:

Witte poeder eerst even oplossen in warm water. Niet boven de 60 graden verwarmen.



Aloevera 10voud:

INCI:

Aloe barbadensis

Herkomst:

Er zijn ongeveer 300 verschillende soorten Aloë. De meest voorkomende echter, is de Aloë Barbadensis Miller. Oorspronkelijk afkomstig van de van de Canarische Eilanden, maar wordt nu ook veel geteeld in andere droge regio's, zoals Afrika, Amerika, Balearen. Van de dikke, vlezige bladeren wordt alleen de binnenste slijm gel gebruikt. Het bevat een lange ketting polysaccharide, mineralen ed), calcium, magnesium, zink, selenium, vitamines, Aminionzuren en fytochemicaliën (flavonoids.  Aloevera 10-voudig concentraat: licht bruine vloeistof met een karakteristieke geur. Het concentraat uit de gel, die wordt verwijderd door condensatie van water.

Geschikt voor:

Het beschermt de celmembraan en is antibacteriële, antivirale en schimmeldodend. Aloë vera heeft een positief effect op de huid. Het bindt vocht in de huid, versnelt de vorming van nieuwe huidcellen, vertoont een goede curatieve werking en is anti-inflammatoire en antibacteriël.

Toevoegen:

1 tot 2%

Opmerking:

Aloevera is zuur en kan bij gebruik met tegomuls de crème doen scheiden.



Aloevera-gel:

INCI:

Aloe barbadensis

Herkomst:

Blad serum, zuiver, helder en dun, met citroenzuur als pH-regulator en geconserveerd met benzoëzuur (natriumbenzoaat) en kalium (kaliumsorbaat).

Geschikt voor:

Koud en warm te bereiden emulsies voor alle huidtypen, terugvettend component in douchegels en andere bad emulsies als co-emulgator.

Toevoegen:

Dosering: 70 tot 100% 

Opmerking:

Aloevera is zuur en kan bij gebruik met tegomuls de crème doen scheiden.



Co-enzym Q10:

INCI:

Co-enzym Q10

Herkomst:

Q-10 geeft bescherming tegen schadelijke vrije radicalen en is daar door een hoogwerkzame Anti-oxydant.

Geschikt voor:

Q-10 is een anti-verouderings werkstof voor de gevoelige huid en geeft bescherming tegen schadelijke UV stralen en wordt daarom gebruikt in zonbeschermingsprodukten.

Toevoegen:

Een capsule op 50gr crème

Opmerking:

Q-10 is op losbaar in olie en in water 



Collageen-nativ:

INCI:

Collageen-nativ

Herkomst:

Werd vroeger vervaardigd uit runderen maar nu wordt het op synthethische wijze vervaardigd

Geschikt voor:

De rijpere huid. Huidverstevigend ,vochtvasthoudend

Toevoegen:

1%



Cyclomethicone:

INCI:

Cyclomethicone

Herkomst:

Is een heldere silicone, niet vettig, verdampt snel. 

Gebruik:

Kan je gebruiken als fixatief voor je eigen parfummengsel.

Geschikt voor:

In lotions en cremes geeft het een zijdeachtige glans wat poederachtig. In haarverzorging geeft het glans en anti statisch. Wordt ook gebruikt in roomsprays en linnen sprays.

Toevoegen:

1-2%



D-Panthenol:

INCI:

Panthenol

Herkomst:

Panthenol zelf is geen vitamine. Alleen in het lichaam of op de huid en het haar is panthenol effectiever dan vitamine B5. Panthenol trekt goed in de huid en in de haarschacht. Het heeft een goede vocht retentie en heeft een gladmakend effect op de huid en de haren. Het bevordert de celdeling en voorkomt irritatie. 

Gebruik:

D-panthenol zuiver toegepast op kleine schaafwonden en genezen sneller. Bij hogere doseringen (ongeveer 5 tot 10%), vormt het een film rond de haarschacht, zodat het vol wordt. Dit manifesteert zich door middel van meer volume, betere kambaarheid en glans. D-Panthenol is gevoelig voor warmte, toevoegen bij fase bij ongeveer 30°C. Sterke basen en zuren hebben een negatief effect op D-panthenol. De beste stabiliteit en werkzaamheid wordt gegeven in de pH-bereik van 4 tot 6 

Geschikt voor:

Voor alle cosmetica met een waterige fase, zoals crèmes, lotions, detergenten, shampoo, haar behandelingen en conditioners, deodorant, scheren, en gezicht lotions. 

Toevoegen:

In een crème; 3 tot 5% in Dental Care; 0,2 tot 1% in herstellende wondcreme: tot 10%



Da-zao:

Herkomst:

Waterig extract uit gedroogde chinese dadels

Geschikt voor:

Alle huidtypen, is vochtvasthoudend

Toevoegen:

1-2%



Demethicone:

INCI:

Demethicone

Herkomst:

Is afgeleid van silicia

Gebruik:

In haarverzorging als conditioner en maakt cremes en lotion heerlijk smeerbaar.

Toevoegen:

1-2%



Elastine:

Herkomst:

Gehydrolyseerd tarwe-eiwit. De term "elastine" voor deze delicate, zeer lichte, geelachtig poeder is enigszins misleidend. Een paar jaar geleden werd elastine vervaardigd uit dierlijke stoffen. Sinds de BSE-crisis wordt er op een andere manier elastine vervaardigd nl uit plantaardige grondstoffen. Today's Elastinpulver P ( "P") staat voor plantaardige uit tarwe gluten, die zijn lange eiwitketens gebroken door hydrolyseElastine stabiliseert de beschermende zuur mantel van de huid, haren en huid en laat een elastisch, dunne filmlaag achter op de buitenste laag van het haar, verbeterd de elasticiteit van de huid en vermindert fijne rimpels, vochtvasthoudend op de huid en haren , geeft het haar een voller aanzien, grip en glanzende look. 

Gebruik:

Het poeder is oplosbaar in water-en hittebestendig. Het kan worden opgelost in het verwarmde water fase.

Geschikt voor:

Douchegel, shampoo en andere haarproducten voor droog, beschadigd haar, fijn haar, droge hoofdhuid. In de crèmes en lotions voor de oudere huid, droge, droge huid.

Toevoegen:

0,2 tot 1%



Farnesol:

INCI:

Farnesol

Herkomst:

Farnesol behoort tot de groep van Sesquiterpenole dat van nature in een aantal essentiële oliën, zoals in lindebloesem, muskus, oranjebloesem voorkomt. Voor cosmetische doeleinden is het meestal synthetisch vervaardigd. Het is een heldere, olieachtige vloeistof, die een lichte geur van linde bloesem en lelie der dalen heeft. Het oxideert gemakkelijk onder invloed van zuurstof en moet koel en donker worden bewaard. Farnesol is antibacteriële, en werkt tegen de zweetbacterie. Wordt over het algemeen goed verdragen door de huid. 

Gebruik:

Farnesol is oplosbaar in olie en alcohol, en in water. Voor gebruik in waterige oplossingen moet de farnesol opgelost worden in  LV 41 en worden gemengd in gelijke delen. 

Geschikt voor:

Deodorant, voet sprays en deodorants wasmiddelen, in persoonlijke verzorgingsproducten, en voor acne 

Toevoegen:

0,3 tot 0,5%



Fibrostimuline:

INCI:

Fibrostimuline

Geschikt voor:

Vochtvasthoudend,gebruik bij extreem droge huid

Toevoegen:

3-8%



Hyaluronzuur:

INCI:

Natriumhyaluronaat

Herkomst:

Hyaluronzuur is een zeer belangrijk natuurlijk component van het bindweefsel en huid. Het vervult tal van belangrijke functies in het lichaam, zoals de opslag van water in de huid, als een soort smeermiddel tussen de gewrichten en in de nucleus pulposus van de tussenwervelschijven. Vroeger haalde men hyaluronzuur uit hanekammen. Vandaag is het biotechnologisch geproduceerd uit de celmembraan van micro-organismen. Het is het natriumzout van hyaluronzuur. Het poeder is zeer licht en kunnen grote hoeveelheden water opnemen- sommige tot 6 gram per liter. Door het hoge water bindend vermogen van hyaluronzuur reguleert de vochtbalans van de huid, verbetert de elasticiteit en veerkracht. De hoge moleculaire structuur vult de ruimte tussen de cellen en ver bindt het met  water, waardoor kleine rimpeltjes worden opgevuld. Hyaluronzuur laten op de huid, een onzichtbare, geen merkbare film achter die de huid fijner en gladder doet lijken. 

Gebruik:

Oplossen in 2 druppels alcohol

Geschikt voor:

Crèmes voor de droge, vochtarme huid, rijpe huid, oog crèmes, in het bijzonder anti-rimpel producten, maakt de huid glad en zacht

Toevoegen:

0,01-1% of 1 mespunt op 50gr crème 



Liposomenconcentraat:

Herkomst:

Lipodermin is een heldere, gele gel met de typische geur van lecithine. Het bestaat uit 20% lecithine, 16% alcohol en 64% uit water.  Door verwerking (krachtig roeren) in water, worden liposomen gevormd. Dit zijn kleine holle bolletjes van lipiden met een water-kern. Liposomen zijn in staat tot diep in de hoornlaag van de huid te dringen en vocht vast te houden. Het verzacht de huid zichtbaar en is daarom vaak in een speciale anti-rimpel verzorging gebruikt. Soms is het aanbevolen om de gel puur toepassen bij bijv.acute acne. In dit geval is het selectief toegepast alleen op de puistjes

Gebruik:

In emulsies en gels

Geschikt voor:

De rijpere huid, in after-sun zorg, oogcrèmes, in hogere concentraties bij de onzuivere, vette huid, acne

Toevoegen:

3 tot 8%, voor de vette huid tot 15%



Melkzuur:

INCI:

Lactic Acid

Herkomst:

Melkzuur 80% sterkte. Melkzuur is een organisch zuur dat wordt gevormd uit suikers door bacteriën. De heldere vloeistof smaakt en ruikt zuur. Het zorgt voor een constante zuurgraad van de huid en houdt vocht vast. Melkzuur in een lage dosis meestal gebruikt in cosmetica als een pH-regulator en als een bevochtigingsmiddel. Melkzuur, AHA of worden gebruikt als een scrub  

Gebruik:

Melkzuur in een lage dosis meestal gebruikt in cosmetica als een pH-regulator en als een bevochtigingsmiddel. Melkzuur, AHA of worden gebruikt als een scrub.

Geschikt voor:

Als een pH-regulator in alle cosmetische producten en als moisturizers. Gebruikt in zeep maakt de zeep iets langer bewerkbaar.

Toevoegen:

0,1-0,5%. Bij 2% werkt melkzuur irriterend. Shampoo 1%, voetcreme 5% opwekkend



Meristeemextract:

INCI:

Meristeemextract

Geschikt voor:

Werkt kalmerend op de huid

Toevoegen:

0,4-15%



NMF:

INCI:

Natural moisterizing factor

Herkomst:

Vochtigheidsfactor, vervanger voor hyaluronzuur

Geschikt voor:

Oudere en droge huid. Celopbouwend en geeft de huid een gladder aanzien

Toevoegen:

1-2%



Odex:

INCI:

Zink ricinoleaat, Tetrahydroxypropyl Ethyleendiamine, Laureth-3, propyleenglycol

Herkomst:

De heldere, naar zeep ruikende stof is een combinatie van de zink zout van ricinolzuur uit ricinusolie, een PEG-gebaseerde emulgator, een zg Chelaatvormers (chelaat) en propyleenglycol. De stof is oplosbaar in water en alcohol. Odex neutraliseert geuren en is dus voornamelijk gebruikt als deodorant. Een mengsel van Odex, water en alcohol is melkachtig. Na enige tijd zal het uit een vallen in witte deeltjes. Met een paar druppels melk zuur, wordt het mengsel helder. 

Geschikt voor:

Alle soorten deodorants, kamer sprays en parfum flessen voor het reinigen 

Toevoegen:

1.5-3%



Propolistinctuur:

INCI:

Propolistinctuur

Herkomst:

Afkomstig van de bijen

Geschikt voor:

Onzuivere en acne huid

Toevoegen:

1-2%

Opmerking:

Verkleurt een crème naar beige



Squalaan:

INCI:

Phytosqualan (squalaan)

Herkomst:

Squalaan is een actieve stof geïsoleerd van olijf olie. Het was oorspronkelijk afkomstig van walvisleverolie. NU is het mogelijk te isoleren van de onverzeepbare delen van plantaardige olie squaleen. Het is daarom vaak aangeduid als Phytosqualan van plantaardige oorsprong. De olieachtige vloeistof is helder, geurloos en kleurloos. 

Gebruik:

Squalaan wordt gebruikt voor een lange tijd in cosmetische producten als smoothing en zachter lipide component. Squalaan wordt zeer goed geabsorbeerd door de huid, waardoor deze zacht, glad en soepel aanvoelt. Het verbetert de smeerbaarheid en opname van de emulsie aanzienlijk. Met een te hoge dosering, is de viscositeit van de emulsie veel lager - de crème wordt gladder. Als verzachter voor het haar aanbevolen. Het verbetert duidelijk het kammen van nat haar. Squalaan is zeer goed niet-comedogeen en hypoallergeen

Geschikt voor:

Lipiden component voor elke huid, in haarverzorgingsproducten, in zonnebrandcrème lotions, deodorant, after-sun lotions, anti-rimpel crèmes, oogzorg crèmes 

Toevoegen:

1 tot 5% 

Opmerking:

Squalaan is een vet-en wordt toegevoegd aan de vetfase. 



Ureum:

INCI:

Ureum

Herkomst:

Ureum is een natuurlijke stof die wordt gevormd in het lichaam en uitgescheiden in de urine. Voor cosmetische doeleinden echter is ureum synthetisch vervaardigd. De basisstof te vormen ammoniak en kooldioxide. De witte kristallkorrels zijn oplosbaar in alcohol en water, maar gevoelig voor warmte. Ureum heeft sterke hygroscopisch (water-aantrekken) eigenschappen. Het is een belangrijk hydratatie het stratum corneum en wordt daarom vaak gebruikt in combinatie met glycerol, in cosmetische preparaten voor de droge, schilferige huid. Door de polaire structuur, houdt hij het water in de huid vast en daardoor behoudt deze haar zachtheid en soepelheid. Verlaagt het vochtgehalte in de hoornlaag van minder dan 15%, veroorzaakt door een tekort aan ureum, wordt de huid droog, broos en gebarsten. Ureum heeft een verzachtende werking op de keratine van de huid en stilt jeuk. Soms kan het gebeuren dat in sommige emulgatoren (Tegomuls, lecithine) de crème gaat scheiden. Een ander emulgator kan het probleem oplossen. 

Gebruik:

Los een kleine hoeveelheid ureum in lauwwarm water en roer deze oplossing in de lauwe emulsie. Een waterige oplossing van ureum reageert enigszins zuur.

Geschikt voor:

Cosmetica voor de droge huid, rijpe huid, ruwe voeten, psoriasis, acne, en dermatitis. Verbeterd het vochtgehalte, gaat schilveren tegen en is jeukstillend

Toevoegen:

2 tot 5% in sterk verhoornde huid, tot 10% in de peeling bij de vette onreine huid.



Vitamine A –palmitaat-retinol:

INCI:

Arachis hypogea, retinylpalmitaat, tocopherol

Herkomst:

Retinol wordt verwerkt in cosmetische producten, de palmitaat of acetaat. Vitamine A palmitaat olie retinol veresterd met palmitinezuur, verdund tot de dosering van 75% en is gestabiliseerd met vitamine E. 

Geschikt voor:

Cosmetica voor de droge huid, rijpe huid, gevoelige huid in anti-aging crèmes, lotions in zonnebrandmiddelen. Vitamine A bevordert de celdeling regelt de keratine en collageen vorming, voorkomt vroegtijdige veroudering, beschermt tegen vrije radicalen en is vochtvasthoudend. Rimpelvervagend en verbeterd de celdeling.

Toevoegen:

1,5 tot 2,5%

Opmerking:

Bewaar vitamine A-palmitaat olie op een donkere koele plaats, bij voorkeur in de koelkast. De heldere, geelachtige olie moet op maximaal. 30 ° C aan de emulsie worden toegevoegd. 



Vitamine A-C-E fluid HT:

INCI:

Tocopherol Acetate, Retinyl Acetate, Aqua puriffante, Alcohol, Lecithine, Glycerin, Ascorbyl Acetate

Geschikt voor:

Cosmetica voor de droge huid, rijpe huid, gevoelige huid in anti-aging crèmes, lotions in zonnebrandmiddelen. Vitamine A bevordert de celdeling regelt de keratine en collageen vorming, voorkomt vroegtijdige veroudering, beschermt tegen vrije radicalen en is vochtvasthoudend. Rimpelvervagend en verbeterd de celdeling.

Toevoegen:

1,5 tot 2,5%



Vitamine E acetate:

INCI:

Tocoferol

Herkomst:

Vitamine E acetaat is olie-oplosbaar en wordt geproduceerd door de verestering van azijnzuur. Het is geurloos en stroperige subtantie. Het acetaat heeft een betere stabiliteit tegen hitte en zuurstof. Vitamine E is een uitstekende antioxidant en wordt beschouwd als een goede radicalen. Het heeft anti-inflammatoire, voorkomt vroegtijdige huidveroudering door UV-A straling, vermindert de vorming van ouderdomsvlekken, vochtvasthoudend, verlicht jeuk en versnelt het genezingsproces en werkt littekenvervagend. 

Geschikt voor:

Alle cosmetische preparaten die een olie-fase, met name voor zeer droge huid (zon) beschadigde huid, rijpe huid, sun care producten

Toevoegen:

1 tot 2% in speciale zorg 4 tot 5%

Opmerking:

Koel en donker bewaren



Vitamine-E tocopherol:

INCI:

Tocopherol

Herkomst:

Tocoferol is een overkoepelende term voor alle actieve tocoferolen vitamine E en zijn derivaten. Vitamine E (d-α-tocoferol) is van natuurlijke oorsprong. Het wordt gevonden in veel plantaardige oliën en is in olie oplosbaar. De geïsoleerde materiaal, licht bruinachtig, en minder stabiel dan de acetaat, maar heeft een betere biologische waarde, wat betekent dat heeft een hogere effectiviteit. Het is geurloos, stroperige . Vitamine E is een uitstekende antioxidant. Voorkomt vroegtijdige huidveroudering door UV-A straling, vermindert de vorming van ouderdomsvlekken, vochtvasthoudend, verlicht jeuk en versnelt het genezingsproces

Gebruik:

Vit E –tocoforol mag niet verwarmd worden, en alleen toegevoegd tijdens het afkoelen van de emulsie.

Geschikt voor:

Alle cosmetische preparaten die een olie-fase, met name voor zeer droge huid (zon) beschadigde huid, rijpe huid, sun care producten

Toevoegen:

1-2%

Opmerking:

Koel en donker bewaren



Zi-zao:

INCI:

Zi-zao

Herkomst:

Extract van wortels

Geschikt voor:

Speciaal voor de gevoelige huid

Toevoegen:

1-2%



Zijdeproteine:

Geschikt voor:

Een zijdeachtig huid gevoel in bodylotions en cremes. Geeft haar een zijdeglans.Bij een  vermoeide huid

Toevoegen:

2-5% in haarverzorging op 50ml creme = 2,5 ml

Naar Boven...

copyright

©2011 Avantgarde Cosmetics