Welkom bij de

Avantgarde Cosmetics

Infosite

menu_top

Emulgatoren  | Stabilisators | Werkstoffen | Etherische oliën | Plantenolie | Plantenolie/Maceraten

Planten olie / Maceraten

Maceraten zijn in plantenolie getrokken bloemen en kruiden. Maceraten bevatten alle belangrijke, in olie oplosbare werkstoffen van de plant. Maceraten zijn warmte gevoelig, maar mogen niet verhit worden. 

Maceraten worden bij het maken van een emulsie pas aan het einde toegevoegd aan de vetfase. Dus eerst de plantenolie met de emulgator en de wassen smelten en dan het maceraat toevoegen, zo blijven de werkstoffen behouden. 

Om een maceraat te maken: Vul een afsluitbare pot met kruiden en vul de pot met bijv. zonnebloemolie. Sluit de pot en zet deze op een warme plaats bijv. op de vensterbank in de zon. Regelmatig omroeren. Na een week zeef je de olie en vul je de pot opnieuw met verse kruiden en voeg je de gezeefde olie hierbij. Afsluiten en weer warm wegzetten. Regelmatig omroeren. Na een week herhaal je dit weer. Na een week of drie is het maceraat te gebruiken. 

De maceraten van Avantgarde zijn:


Aloë-vera olie:

INCI:

Aloë barbadensis

Herkomst:

Bladeren van de aloë-veraplant worden klein gesneden en in sesam of soja olie getrokken. De olie bevat veel enzymen, vitaminen, proteïne en mineralen.

Geschikt voor:

Droge huid, ruwe huid, vochtarme huid, onreine huid, zonnebrand ook puur te gebruiken, droge en gespleten haarpunten, aktiveerd en reguleert de vochthuishouding, bevordert celdeling en is doorbloedend.

Gebruik:

3-10%



Algen-olie:

INCI:

Algae

Herkomst:

Bruine algen getrokken in sojaolie. De olie is groenachtig met de frisse geur van zeelucht en bevat natuurlijke conservering.

Geschikt voor:

Huidolie, badolie en cellulitusprodukten. Rijpe huid, droge huid, onstoken huid en onreine huid. Algenolie is vochtvasthoudend, adstringerend en gaat het verouderingsproces tegen.

Gebruik:

0,5 -10%



Calendula-olie:

INCI:

Calendula Officinalis

Herkomst:

De geel-oranje bloemen van de Goudsbloem worden in olijfolie of soja-olie getrokken. Om de olie

stabiel te maken wordt er VitE aan toegevoegd. 

Geschikt voor:

Ruwe schrale huid, droge huid, schilferige huid, onreine huid, gevoelige onstoken huid, babyverzorging. Werkt doorbloedend, wondhelend en ontstekingswerend.

Gebruik:

3-10%



Johanniskruid-olie:

INCI:

Hypericum Perforatum

Herkomst:

Bevat een rode kleurstof en word getrokken uit de bloemen en twijgjes.

Geschikt voor:

Huidolie bij een droge huid, ruwe huid, gevoelige huid, jeukende huid, door de zon beschadigde huid, brandwondjes, cellulitus en werkt verstevigend, helend, doorbloedend, en ontstekingswerend.

Gebruik:

5-20%

Opmerking:

Pas op; bij gebruik van deze olie geen zonnebad of zonnebank nemen.



Kamille-extract:

INCI:

Chamomilla Recutita

Herkomst:

De bloemen van de Duitse kamille wordt getrokken in jojoba of olijfolie.

Geschikt voor:

Vette huid, onreine huid, droge huid, rijpe huid, gevoelige huid, gecombineerde huid met de tendens naar vet en comedomen, droog haar, roos, zonbescherming, after-sun. Het werkt ontstekingsremmend, helend,kalmerend, en gaat huidirritaties tegen.

Gebruik:

1-30%

Opmerking:

Kan een allergische reactie veroorzaken.



Klitwortel-olie:

INCI:

Arctium Lappa

Herkomst:

Gemalen paal of penwortel wordt in plantenolie getrokken.

Geschikt voor:

Vette huid, onreine huid, acne, haaruitval, roos. Het werkt reinigend, antibakteriëel, anti-septisch, heeft sterke bioactieve eigenschappen en is talgverminderend.

Gebruik:

1-30%

Opmerking:

Goed voor hoofdhuid massages

Naar Boven...

copyright

©2011 Avantgarde Cosmetics