Welkom bij de

Avantgarde Cosmetics

Infosite

menu_top

Emulgatoren  | Stabilisators | Werkstoffen | Etherische oliën | Plantenolie | Plantenolie/Maceraten

Planten olie

Planten oliën kun je vergelijken met je eigen huidvet. Ze houden de huid soepel en houden het vocht vast. Plantenoliën zijn in drie categorieën in te delen:

Drogend [D]:

Bevat meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren

Geschikt voor:

Vette huid

Halfdrogend [HD]:

Bevat tussen 20 en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren

Geschikt voor:

Gemengde huid, droge en rijpere huid

Niet-drogend [ND]:

Bevat minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren

Geschikt voor:

Droge en rijpere huid


De plantenoliën van Avantgarde zijn:


Amandel-olie [ND]:

INCI:

Prunus Dulcis

Herkomst:

Olie gewonnen door het persen van de pitten van de Prunus Dolcis of Prunus amygdalus.

Rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne, carbohydraten en rijk aan vit A en B en mineralen, calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel.

Geschikt voor:

Verzachtende en nietdrogende olie voor iedere huid maar in het bijzonder voor de droge, ruwe en de rijpere huid en babyverzorging. Reguleert het vochtgehalte en vermindert huidirritaties.

Toevoegen:



Abrikozenpitolie [HD]:

INCI:

Prunus Armeniaca

Herkomst:

Olie gewonnen uit het persen van de pitten en bevat veel vitaminen en mineralen. Hoog gehalte aan meervoudige onverzadigde vetzuren. Verstevigd het huidweefsel.

Geschikt voor:

Ieder huidtype en in het bijzonder de droge, rijpere en gevoelige huid. Deze halfdrogende olie is een weldaad voor een ruwe, dunne en droge huid. Uitstekende massage- en baby-olie bijeen schrale huid en kloofjes

Toevoegen:



Avocado-olie [ND]:

INCI:

Persea Gratissima

Herkomst:

Wordt geperst uit het vruchtvlees van de rijpe avocado en bevat de vit. A, B, D, en E, plus natuurlijke zon- beschermingsfactor 3-4, caroteen en lecithine (dus licht emulgerend).

Geschikt voor:

Droge, rijpe, gevoelige huid en ook als massage-olie. Weerstand verhogend, kalmerend, gegenereerd

en maakt de huid glad.

Toevoegen:



Boragie-olie [D]:

INCI:

Borago Officinalis

Herkomst:

Wordt gewonnen uit de zaden van de komkommerplant en bevat 18-25% GLA( Gamma-linolenzuur) meervoudige onverzadigde vetzuren.

Geschikt voor:

Extreem droge huid, ontstoken huid, gevoelige en schilferige huid, roos, nerveuze huid, anti-rimpel, vochtregulerend, regenererend, jeukstillend, beschermt tegen vrije radicalen.

Gebruik:

2 - 30% 



Distel-olie/saffloerolie [D]:

INCI:

Carthamus Tinctorius

Herkomst:

Wordt gewonnen door het persen van de zaden. De olie heeft een hoog gehalte (tot 75%) aan meervoudig onverzadigde vetzuren.

Geschikt voor:

Vette acne huid, normale huid met ontstekingen, gemengde huid met een hoge talgafscheiding, en voor de snel geïrriteerde huid. Kan ook voor de verzorging rond de ogen gebruikt worden.

Toevoegen:



Druivenpit olie [D]:

INCI:

Vitis Vinifera

Herkomst:

Wordt geperst uit de pitten van de druiven en is een bijproduct van de wijn productie. De geperste olie wordt daarna geraffineerd om de verontreinigingen te verwijderen. De olie heeft een hoog gehalte aan  meervoudige onverzadigde vetzuren. Druivepitolie heeft ook een hoog gehalte aan pycnogenol een stof die

beschermt tegen vrije radicalen en versterkt de tere haarvaatjes. 

Geschikt voor:

Deze olie wordt snel door de huid opgenomen en maakt deze soepel en vitaal. Zeer geschikt voor de verzorging van huidproblemen zoals acne.

Toevoegen:



Jojoba-olie [Was]:

INCI:

Simondsia Chinensis (Buxus Chinensis)

Herkomst:

Wordt gewonnen door het persen van zaden, is zeer licht en rijk aan onverzadigde vetzuren. De zaden van de Jojobastruik bestaat voor ongeveer 50% uit vloeibare was die olie wordt genoemd. Omdat de olie niet

vet aanvoelt is het een perfecte basis voor make-up. Jojoba-olie trekt zeer snel in en hydrateert de bovenste huidlagen zeer goed.

Geschikt voor:

Alle huidtypen, de droge en gevoelige huid, geïrriteerde huid, psoriasis, eczeem. Vertraagd de talgafgifte en is hierdoor ook geschikt voor de vette en/of acne huid. Stimuleert het herstel van littekens en heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor 4 en zorgt dat de huid langer bruin blijft.

Toevoegen:



Kokosolie [ND]:

INCI:

Cocos Nucifera

Herkomst:

Wordt door persen en koken verkregen uit het vruchtvlees van de kokosnoot. Onder de 25 ºC neemt deze olie een vaste vorm aan. Kokosolie bestaat voor 90% uit verzadigde vetzuren en 2% uit linolzuur.

Geschikt voor:

Kokosolie heeft op de huid een verzachtende en beschermende werking is naast huidverzorging ook

een goede basis voor zepen .Trekt langzaam in de huid en is een uitstekende bescherming tegen uitdroging.

Nadeel is dat de huid lang vet blijft. Geschikt voor de ruwe, rijpere en droge huid, eelt en kloven.

Opmerking:

In tropische landen wordt deze olie ook in het haar gebruikt, voorkomt uitdroging.



Macadamia-olie [ND]:

INCI:

Macadamia Ternifolia

Herkomst:

Wordt gewonnen door uitpersing van de macadamianoot. Als olie is deze olie uniek door haar samenstelling die het natuurlijke huidvet/talg zeer dicht benadert. Heeft een hoog aandeel ontstekingsremmende stoffen, zacht en hydraterend en niet vet.

Geschikt voor:

Droge en rijpere huid, heilzaam bij een ontstoken huid en huidiritaties, anti-rimpel, beschermend en celregenerend en heeft een natuurlijk beschermingsfactor 3-4. In haarverzorgingsprodukten



Neemolie:

INCI:

Oleum Melia

Herkomst:

Wordt gewonnen uit de neemzaden en bladeren van de wonderboom zoals de neemboom genoemd wordt.

De neemboom geldt in de Indische gezinnen als de heilige boom omdat deze boom gezien wordt als de genezer

van alledaagse kwaaltjes. Neemzaad is rijk aan vetzuren. De belangrijkste zijn oliezuur, stearinezuur, palminzuur en linolenzuur. Beneden de 25ºC wordt deze sterk ruikende olie vast.

Gebruik:

Neemolie is huidregenerend en geschikt voor alle huiden.oa. droge, gevoelige huid, psoriasis, acne, eczeem. Nadeel van deze olie die licht vast is, het heeft een sterke indringde geur. Houdt zelfs insecten op afstand.



Notenolie [ND]:

INCI:

Arachis Hypogaea

Herkomst:

Wordt koudgeperst uit noten en door raffineren geurloos gemaakt. Deze olie bestaat voor 20-24% uit Linolzuur, oliezuur, palmitinzuur, vitamine en mineralen. 

Geschikt voor:

Massagesolie omdat deze snel door de huid wordt opgenomen, badolie bij een zeer droge huid, schilferige huid en eczeem. In haarprodukten bij roos, heeft een weekmakende werking.

Opmerking:

Pas op met eventuele notenallergie.



Olijfolie [ND]:

INCI:

Oleo Europaea

Herkomst:

Het vruchtvlees van de olijf levert door koude persing een groene krachtig ruikende olie op. Bestaat uit 45% oliezuur, 15%verzadigde vetzuren, 10% linolenzuur, Vit E. 

Geschikt voor:

Omdat deze olie zeer zwaar en vet is wordt deze olie gebruikt in combinatie met andere basis olie of als basisolie voor een maceraat. Gebruikt voor zeer droge en/of verharde huid, eczeem, psoriasis en geïrriteerde huiden. Heeft verwarmende en doorbloedende eigenschappen. Veel gebruikt door zeep sieders. 



Ricinusolie [ND]:

INCI:

Ricinus Cominus/Castor Olie

Herkomst:

Deze olie wordt gewonnen door persen uit de zaden van de ricinusplant.Het belangrijkste bestanddeel

is de ricinuszuur 85%.

Geschikt voor:

Lipsticks en balsems voor de glans en als overvetting in zeep.



Rozenbottel-olie [D]:

INCI:

Rosa Canina

Herkomst:

Rozenbottel olie wordt  gewonnen uit rozenbottels en wordt ook wel wilde roosolie of muskaatroosolie genoemd. Geel tot donkerbruin van kleur en bevat 40% linolzuur,40% alpha-linolenzuur,VitA.

Geschikt voor:

Huidolie voor gevoelige huid, door de zon beschadigde huid, ette huid met acne, beschadigd haar, versterkt het celmembraam en de elasticiteit van de huid en haar, reguleert de talgproduktie, vochtgehalte en werkt ontstekingsremmend.

Gebruik:

10-60%

Opmerking:

Door zijn bijzondere samenstelling ook geschikt voor de droge huid. Nooit de olie verhitten.



Sesamolie [HD]:

INCI:

Sesamum Indicum

Herkomst:

Wordt gewonnen door het persen van de zaden en bevat veel vit. B1, E en F en mineralen. Te gebruiken

als haar en huidverzorging.

Geschikt voor:

Babyverzorging, droge en rijpere huid en normale huid met droge plekken. Als hoofdhuidverzorging, massageolie of bad olie heeft het een doorbloedend effect, verwarmend en ontgiftend/reinigend.

Opmerking:

Veel gebruikt in Ayurveda behandelingen



Sojaolie [D]:

INCI:

Glycine Soja

Herkomst:

De olie wordt door koudepersing gewonnen uit de sojabonen. Deze olie bestaat uit: 8% alpha-linolenzuur, 57%linolzuur, 22% oliezuur, 15% verzadigde vetzuren, vitE en natuurlijk lecithine.

Geschikt voor:

Vette huid, gecombineerde huid met een vette tendens, onreine huid, gevoelige huid, badolie. De olie

wordt goed door de huid opgenomen. Ook heel geschikt als bijmenging voor baby-massage. Door het hoge

gehalte lecithine verbeterd de vochthuishouding in de huidcellen, vermindert rimpels en maakt de huid glad en soepel.



Tarwekiemolie [D]:

INCI:

Triticum Aestivum

Herkomst:

Uit de kiemende tarwekorrel wordt deze oranje/rode sterk ruikende koudgeperste zware olie gewonnen

die bestaat uit 62% linol en linolenzuur, 22% oliezuur, Vit-A, Vit.-D, en rijk is aan Vit E en lecithine. 

Geschikt voor:

Droge en rijpere huid, gecombineerde huid en droog haar. Het heeft licht samentrekkende eigenschappen en gaat vroegtijdige veroudering tegen.

Opmerking:

Alhoewel het een drogende olie is is deze toch niet geschikt voor de vette huid.

Pas op; geeft af op de kleding.



Walnootolie [D]:

INCI:

Junglans Regia

Herkomst:

Gewonnen uit de zaden (walnoten) en bevat veel omega-3 vetzuur, vitaminen A, B1, B2, B3, B5, B6, en C, en de mineralen calcium, zwavel, chloor, koper, ijzer, magnesium, natrium en zink. De olie werkt verzachtend en genezend bij huidaandoeningen.

Geschikt voor:

Vette huid, normale en gemengde huid met een tendens naar vet, eczeem, droge geschilferde of geïrriteerde huid.

Opmerking:

Denk aan notenallergie!



Zonnebloemolie [D]:

INCI:

Helianthus Annuus

Herkomst:

Gewonnen uit zonnebloempitten door koude persing. Bestaat uit 64% Linolzuur, 24% oliezuur, 12% verzadigde vetzuren, is rijk aan Vit E. 

Geschikt voor:

Deze olie is geschikt als huidolie, badolie, voor de vette huid, gecombineerde huid met de tendens naar vet, onreine huid, en zonbeschermingsprodukten.



Teunisbloem-olie [D]:

INCI:

Oenothera Biennis

Herkomst:

Door koude persing gewonnen uit de zaden van de teunisbloem. Bevat 67% linolzuur, 14% gamma-linolenzuur(GLA), 11% oliezuur.

Geschikt voor:

Deze bijzondere olie is door zijn samenstelling geschikt voor rijpe, droge, schilferige, rijpere huiden en voor huidtypen die vet zijn met andere onreinheden, en roos. Wordt ook in anti rimpel crèmes gebruikt en werkt vochtvasthoudend, regenererend, jeukstillend, reguleerd de talgproductie, verbeterd de spankracht en de elsticiteit van de huid en beschermd tegen vrije radicalen.

Gebruik:

10-30%

Opmerking:

Teunisbloemolie moet altijd met een andere olie gemengd worden en niet verhitten.

Naar Boven...

copyright

©2011 Avantgarde Cosmetics