Welkom bij de

Avantgarde Cosmetics

Infosite

menu_top

Emulgatoren  | Stabilisators | Werkstoffen | Etherische oliën | Plantenolie | Plantenolie/Maceraten

Emulgator

Emulgators hebben een waterbindend en een vetbindend vermogen. Om een stabiele crème te krijgen is de verhouding emulgator, stabilisator en olie heel belangrijk voor een goede emulsie . Emulgators zijn onderling goed met elkaar te mengen, gebruik van meerdere emulgators geven een mooie substantie. 

De emulgatoren van Avantgarde zijn:


Emulsan:

INCI:

Methyl Glucose Sesquistearate

Herkomst:

Plantaardig palmitin, stearinevetzuur, glucose

Gebruik:

Langzaam smelten, ziet er een beetje troebel uit als het gesmolten is. Is vochtvasthoudend, geeft een o/w emulsie en blijft heel stabiel ook als je zeezout, urea, of een ander zout toevoegd.

Geschikt voor:

Gevoelige huid, droge huid, rijpe huid. Geeft een zacht en glad huidgevoel wat goed verdeeld op de huid. Laat een klein filmlaagje op de huid achter die voor vochtverlies behoed.

In het begin lijkt de crème heel vloeibaar, maar dikt na enige uren in.

Toevoegen:

3-8% op totale hoeveelheid.



Lamecreme:

INCI:

Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate

Herkomst:

Plantaardig, Glyceryl-Stearin-Citroenzuurester, gewonnen uit palmolie, palmpitolie, zonnebloemolie, glycerine en citroenzuur.

Gebruik:

Lamecreme is een zelf emulgerende emulgator voor de gecombineerde huid (W/O en O/W ). De pastilles smelten bij 55º-65º. Is het water gehalte hoger dan 50% dan heb je een 0/W emulsie( olie in water) is het minder dan heb je een W/O emulsie. Bij Lamecreme heb je niet echt een stabilisator nodig.

Geschikt voor:

Alle huidtypen. Geeft een zacht huidgevoel met een matte glans. Heeft vochtbindendeeig enschappen. Lamecreme gebruikt men meestal in nachtcremes en bodymilks.

Toevoegen:

5-10% op totale hoeveelheid.

Tip:

Voor een vette huid is Lamecreme goed te mengen met tegomuls 1:1.



Lanoline:

INCI:

Lanolin Anhydraat

Herkomst:

Afkomstig van schapen, wolvet.

Gebruik:

Deze gelige wat plakkerige massa kan zijn eigen gewicht aan water emulgeren W/O emulsie. Het smelt bij 40 gradenC

Geschikt voor:

Extreem droge huid, schilferige huid, rijpe huid, als bescherming, en om zalven te maken.

Toevoegen:

3-8% op totale hoeveelheid en als zalf 50%



LecithineCm /FluidlecithineCm:

INCI:

Plantaardig, gewonnen uit sojabonen

Herkomst:

Plantaardig palmitin, stearinevetzuur, glucose

Gebruik:

Door een bepaald procede word de lecithine uit de sojabonen geïsoleerd. Om het beter te verwerken wordt het in sojaolie opgelost. Lecithine CM/ Cholinphospholipid bestaat uit 35% lecithine, 15% Phospholipide, en 50% plantenolie. Het is een emulgator om mee te mengen. Bij gebruik altijd product goed schudden omdat lecithine naar beneden zakt.

Geschikt voor:

Koud en warm te bereiden emulsies voor alle huidtypen, terugvettend component in douchegels en andere bad emulsies als co-emulgator.

Toevoegen:

Als terugvetter 0,5 - 3%



Lecithine Super /Fluidlecitine super:

INCI:

Lecithin, Carthamus Tinctorius, Tocopherol

Herkomst:

Plantaardig, uit sojabonen.

Gebruik:

Bestaat uit 50% Cholinlecithin, 50% distel olie, en is geconserveerd met VitE. Ruikt niet zoals Lecithine Cm. Emulgeert zeer goed en wordt gebruikt in romige crèmes en lotions.

Geschikt voor:

Koude en warme geroerde crèmes voor alle huidtypen, en is terugvettend in bad/douchecremes en badolie + Co-emulgator.

Toevoegen:

Als terugvetter 0,5-3% voor badolie 10-15%



Oplosmiddel LV41:

INCI:

PEG-40Castor Oil

Herkomst:

Plantaardig, chemisch veranderde rizinusolie(wonderolie).

Bevat PEG ( Polyethylenglycol)

Geschikt voor:

Als emulgator voor etherische olie, parfumolie, en in olie oplosbare vitaminen in waterige oplossingen.

Toevoegen:

0.5-5%

Opmerking:

Bij hogere oplossingen laat het eindproduct een kleverige film op de huid achter. Zorg altijd dat de oplossingen die je gebruikt helder zijn, anders blijft het eindproduct ook troebel.

1 deel LV41 op 1 deel etherische olie of vitamine.



Mulsifan:

INCI:

Laureth-4

Herkomst:

Synthetisch

Gebruik:

De olie, helder en vloeibaar is chemisch uit laurylalcohol. Mulsifan wordt bij lage temperatuur vast. Mulsifan is in olie oplosbaar en in water werkt het als een emulgator.

Geschikt voor:

Badolie

Toevoegen:

5-20%

Opmerking:

Voordeel van mulsifan is dat het niet als lecithine naar beneden zakt.



Tegomuls:

INCI:

Hydrogenated Palm Glyceride

Herkomst:

Plantaardig, geharde palm olie

Gebruik:

Smelt bij 50-55º en is dan helder. Tegomuls is een echt O/W emulgator en de PH-waarde van het eindproduct zal nooit lager dan 7 zijn. Met zuur verliest tegomuls zijn emulgerende werking en gaat zich scheidden. Tegomuls geeft lichte romige crèmes, is huidvriendelijk met een PH-waarde van 5-6.

Geschikt voor:

Normale huid, vette huid, gecombineerde huid met de tendens naar vet en als Co-emulgator voor hand en voet crème

Toevoegen:

2-15% in totaal eindprodukt

Opmerking:

Emulsies met tegomuls neigen er naar om na enige tijd water af te geven. Om dit tegen te gaan kun je een mespunt guarmeel of alginat in de vetfase oplossen.


copyright

©2011 Avantgarde Cosmetics